Меню

Регион
кнопка меню закрыть

Закрыть

Регион

В БЮТ заявляють, що i не заїкались про імпічмент Ющенко

Ні юридичний департамент БЮТ, ні юристи секретаріату цієї фракції не отримували завдання від керівництва партії i фракції і не готували юридичних документів, які стосуються імпічменту Президента Віктора Ющенка. Про це, як передає кореспондент Moscow-Post Ukraine, на брифінгу в ВРУ заявив віце-спікер, народний депутат з БЮТ Микола Томенко.

"Я знаю, що з такою ініціативою виступала фракція КПУ. Про можливість такої ініціативи говорили і представники ПР. БЮТ такі документи не готував і ніколи публічно на зборах керівництва політичної партії або виборчого блоку не обговорював ", - зокрема, сказав віце-спікер.

Говорячи про свою особисту позицiю, Томенко зазначив, що якщо політична криза і конфлікт влади буде продовжуватися, то для України та її іміджу було б корисніше піти на дострокові вибори Президента, ніж проводити процедуру імпічменту Голови держави.

"Я вважаю, що таким чином і Президент зберіг би своє ім'я, і країна не потрапила б до переліку тих країн, які, на мою думку, тільки погіршать наш статус і сприйняття нашої країни", - підкреслив він.

Віце спікер зізнався, що залишається прихильником "весняних" дострокових виборів Президента.

У той же час, Томенко запевнив, що БЮТ поки ще не приймав рішення з даного питання.

За словами лідера Партії регіонів Віктора Януковича, процедуру імпічменту Презідента Украіни треба починати після позачергових парламентських виборів і зміни уряду.