Тимошенко хоче обкласти податками багатіїв

Перший віце-прем'єр Олександр Турчинов вважає, що держбюджет на 2009 рік - "це найбільш важкий бюджет серед усіх, які приймалися парламентом" за всю історію незалежної України. Про це, як повiдомляє кореспондент Moscow-Post Ukraine, він заявив в ході погоджувальної ради в понеділок.

Він звернув увагу на те, що проект бюджету був розроблений, і буде прийматися в умовах протидії світовій фінансовій кризі.

Віце-прем'єр проінформував, що уряд просить парламент разом з бюджетом розглянути пакет антикризових законів. У зв'язку з цим, Турчинов пообіцяв, що завтра разом з проектом бюджету до парламенту буде подано антикризова програма уряду.

Він також відзначив, що головною метою антикризових законопроектів уряду є додатково наповнення доходної частини бюджету.

За словами віце-прем'єра, Кабмін розуміє, що необхідно оптимізувати податкову систему України. Крiм того, на думку Турчинова, необхідно спростити адміністрування податків.

Зам Тимошенко підкреслив, що Кабмін пропонує відзначити шість загальнодержавних податків, а також десять місцевих податків і зборів.

Віце-прем'єр заявив, що уряд пропонує ввести податок на нерухомість. "Причому ми акцентуємо, що буде обкладатися податком нерухомість виключно у багатих людей, для нас це принципово, щоб податковий вантаж не лягав на ті верстви населення, які в першу чергу страждають від кризи", - підсумував Турчинов.