Меню

Регион
кнопка меню закрыть

Закрыть

Регион

Тимошенко перейшла в опозицію до Ющенка

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє, що не має наміру бути учасником нинішньої владної команди, і переходить в опозицію до Президента України Віктора Ющенка. Про це Тимошенко заявила сьогодні на брифінгу в Кабінеті міністрів.

"Я чітко заявляю, що я перебуваю в опозиції до таких чиновникiв як Президент України, голова Національного банку, до всіх злочинних угрупувань, які їх оточують. Я буду разом з країною, разом з народом України, і буду разом з ними боротися за те, щоб в Україні таких явищ (спекулятивної девальвації гривні - ред.)не було ", - сказала Тимошенко.

Прем'єр також висловила жаль у зв'язку з тим, що під час президентських виборів 2004 року підтримала кандидатуру Ющенка, як порядної та чесної людини.

"Мені дуже шкода, що той чоловік, я маю на увазі Президента країни Ющенко, за якого я стояла на всіх "помаранчевих" майданах, агітувала і переконувала людей, як за чесного і морального політика, а він сьогодні опустився до такого рівня, що навіть соромно називати його прізвище ", - пояснила вона.

На її думку, тільки публічне оприлюднення інформації про такi афери дозволить Україні очиститися від таких людей. "Мовчання - це практично співучасть у всіх цих процесах. Я співучасником таких речей не буду ", - заявила вона.

Тимошенко наголосила, що тільки завдяки її діям і публічним заявам ситуація на валютному ринку країни почала стабілізуватися.

Голова уряду також розраховує, що Верховна Рада чесно проведе розслідування в рамках тимчасової слідчої комісії з питань діяльності Національного банку та виконання основних принципів валютно-грошової політики на 2008 рік.

"Я вірю в це, тому що все-таки у Верховній Раді сформована більшість, коаліція, і я хочу вірити в те, що ці люди будуть служити Україні, будуть служити честі, моральності та об'єктивності", - підкреслила прем'єр-міністр.